Екскурзии по света


нова година 2013 тайланд

Забележителностите по света са толкова много, че едва ли има човек, който би могъл да посети всички, колкото и големи финансови възможности да има. На първо място трябва да се подберат такива екскурзии по света, които биха ни били най-интересни, като не се пренебрегват най-популярните световни дестинации. Второ важно нещо, когато се организират екскурзии, е да се обхванат повече забележителности.

Екскурзии по света се организират до континентите Африка, Северна и Южна Америка, Австралия и Азия. Много езера, водопади, реки, национални паркове, древни градове и различни паметници са обект на посещение.

Африка

Много екскурзии по света водят до Северна Африка и по-точно - до Египет. Тук могат да се видят Египетските пирамиди и Сфинкса, както и прочутата река Нил. Нил пресича най-голямата пустиня в света - Сахара. В Африка се намира и Намибската пустиня, както и много национални паркове. Такива са “Амбосели”, “Езерото Накуру”, “Матобо”, “Планината Елгон”, “Серенгети”, “Симиен”, “Цаво” и други. При екскурзии по света можете да посетите останки от древни градове и храмове в Африка - Аксум (Етиопия), Волубилис (Мароко), Кирена и Лептис Магна (Либия), Джемила (Алжир), Долината на царете и Храмът в Карнак край Луксор, Храмът край Едфу (Египет) и много други. Изключително живописна природна забележителност е водопадът Виктория (на границата между Зимбабве и Замбия).

Екскурзии по света - Египетските пирамиди

Египетските пирамиди

По света екскурзии - Маунт Ръшмор

Маунт Ръшмор

Северна Америка

Северна Америка е континент, на който могат да се видят разнообразни забележителности - останки от древни времена, природни феномени, модерни сгради и паметници. Много хора, предприели екскурзии по света, акцентират на забележителностите в САЩ. Има градове, толкова популярни, че милиони хора искат да отидат на екскурзия и да ги разгледат. Такива са например Ню Йорк, Лос Анжелис, Лас Вегас и Маями. Отишли веднъж в Ню Йорк, туристите задължително трябва да видят Статуята на свободата. В многомилионния град има и множество музеи, като популярни са Музеят за модерно изкуство и Музеят на восъчните фигури. Тези, които са запалени по филмовата индустрия, избират да отидат на екскурзии по света не къде да е, а в Лос Анжелис. Тук се намира Холивуд - филмови студия, знаменитости, Алеята на славата. Лас Вегас е известен с хазартните игри, лукса, блясъка и развлеченията. Той е в близост до Гранд Каньон, което е предпоставка за организиране на еднодневни екскурзии до там. В Маями се отива по-скоро на почивка, отколкото на екскурзия, но все пак трябва да се отбележи, че градът е застроен в архитектурния стил ар деко. Други дестинации при екскурзии по света са столицата на САЩ - Вашингтон, Сан Франциско, Торонто (Канада), Мексико сити, живописният водопад Ниагара, националните паркове “Банф”, “Йелоустоун“, “Йосемити”, “Меса Верде”, Големите северноамерикански езера, Гигантските червени дървета, връх Ръшмор, Чичен Ица, Пирамидата на Кукулкан, Теотиуакан и много други в Северна Америка.

Екскурзии до Вашингтон

Вашингтон

Световни екскурзии - Лас Вегас

Лас Вегас

Панамският канал разделя Северна от Южна Америка - множество екскурзии по света включват и пътуване по него.

Южна Америка

Природата на Южна Америка е много красива и разнообразна. Тук се намират река Амазонка и тропическите гори. Има голям брой желаещи от тези, които могат да отидат на екскурзии по света, да плават по Амазонка. Освен това, в Южна Америка се намират и водопадите Анхел (най-високият на земята; разположен във Венецуела) и Игуасу (на границата между Бразилия и Аржентина). В Перу могат да се видят най-впечатляващите паметници от времето на инките в древния град Мачу Пикчу. Големите статуи моаи, привличат туристи при екскурзии по света на Великденския остров. Още статуи, както и гробници могат да се видят в археологическия резерват “Сан Агустин”. Популярна дестинация за екскурзии е Рио де Жанейро в Бразилия.

Азия

Азия е най-големият континент на Земята. Когато се отива на екскурзии по света, континентът е подходящо място, но местата, които трябва да се посетят са наистина много. Културните различния, които съществуват между Европа и Азия, са толкова големи, че предизвикват голям интерес между културите на двата континента. В това число попадат архитектура, традиции и обичаи, паметници и религиозни храмове дори. При възможност за екскурзии по света, много хора избират да посетят Китай. Основни дестинации са големите градове като Шанхай, Пекин и Хонконг. В Пекин могат да се видят смайващите с архитектурата си Имперски дворци. Част от много екскурзии по света е Великата китайска стена, която се простира на 6700 км.

Макар и малка по територия, Япония привлича множество туристи на различни екскурзии. Символи на традиционната японска култура са град Киото и малкото селце Асука. Столицата Токио, също е много посещаван град не само в страната, но и в света. Хирошима е друга дестинация, както и множество от будистките храмове.

Индия е друга страна от Азия, която привлича туристи. Като една страна на противоположности, тя е обект на много от екскурзиите по света. Големите градове Мумбай и Делхи посрещат ежедневно голям брой туристи. Но основна цел на много екскурзии от целия свят е Тадж Махал. С своята архитектура очароват и Гвалор, Джайнистките храмове, Орча, Джайсалмер и други.

Тадж Махал

Тадж Махал

Екскурзии по света - до Делхи

Делхи

Други от екскурзиите по света са до Куала Лумпур (столицата на Малайзия), Келимуту (вулкан с три ярко оцветени езера) и Храмът Боробудур (сред най-величествените архитектурни паметници в света) в Индонезия, Анкор (най-големият храмов комплекс; намира се в Камбоджа), Банкок и Големият дворец в Тайланд, столицата на Непал Катманду и много други.

Австралия

Сред екскурзиите по света важно място заема и континентът Австралия като отделна дестинация. Туристите са привличани от най-големия град в страната - Сидни. Най-големият национален парк е “Какаду”, но по-известен е “Айерс Рок” (Улуру), където се намира едноименната скала. Улуру е огромна монолитна скала, издигната над равнина. Тя заема важно място във вярванията на аборигените.