Екскурзии в Европа


Континентът Европа обединява различни култури. От една страна архитектурата и паметниците в европейските страни са се повлияли от събитията, развили се на континента, а от друга - от събитията във всяка една страна, от нейните култура и обичаи. Благодарение на Европейския съюз екскурзиите в неговите рамки са много по-лесно осъществими.

Столиците на повечето страни в Европа са желана дестинация за множество екскурзии. Такива са Лондон, Париж, Мадрид, Рим, Прага, Будапеща, Москва, Люксембург, Копенхаген, Виена, Варшава, като много българи отиват на екскурзии до столиците на някои от съседките ни - Атина, Истанбул и Букурещ. Освен столиците, интерес сред туристите представляват и други градове, например - Болоня, Залцбург, Мюнхен, Венеция, Валенсия, Кьолн, Милано и Флоренция. Някои, които са посетили Англия, търсят екскурзии до Стоунхендж.

Екскурзии до Кьолн

Нощен Кьолн

Екскурзии до Истанбул

Нощен Истанбул

Много градове и села в Гърция се различават спрямо нашите в България. Това е повод често българи да пътуват за южната ни съседка. Дестинации за техните екскурзии са Солун, както и островите Миконос, Родос, Крит и Корфу. Подобни екскурзии се съчетават с почивката през лятото.

Сред европейските столици най-голяма популярност за екскурзии имат Лондон и Париж.  Биг Бен и London Eye очароват постоянно туристите в английската столица. Столицата на Франция често е наричана “Градът на любовта”. Определено всеки отишъл на екскурзия в Париж желае снимка пред Айфеловата кула, да види Лувъра със Стъклената пирамида пред  него и да се разходи по “Шанз Елизе”.

Столицата на Италия, Рим, привлича туристи от цял свят да видят Колизеумът, както и възможността за екскурзии до града държава Ватикан.

Екскрузии до Стоунхендж

Стоунхендж

Екскрузии до Колизеума в Рим

Колизеума в Рим

Множество екскурзии се провеждат до столицата на Испания - Мадрид. Градът предлага голям брой културни и исторически забележителности. Виена привлича със своите замъци и дворци. Столицата на Русия, Москва, макар да е сред най-скъпите градове в света, е дестинация на много екскурзии. Основни забележителности са Червения площад, Кремъл и катедралата “Св. Василий Блажени”.