Екскурзии в България


Всяка година много хора предпочитат да отидат на екскурзия и да разгледат забележителности от национално и световно значение, като това го съчетават със своята почивка. България има богата история, на което се дължи и разнообразието от културни и исторически паметници. Но освен тях, тук са открити останки от древни градове и съкровища от времето на траките.

Интерес за български и чуждестранни туристи представляват старите градове на Несебър, Созопол и Пловдив; Рилски и Бачковски манастир; селата Арбанаси и Боженци; комплекс “Етър”; градовете Велико Търново, Копривщица, Калофер и Батак; Белоградчишките скали и Перперикон.

Екскурзиите до Несебър и Созопол се съчетават най-вече с почивката на море през лятото. Старият Пловдив често е посещаван от туристи от цял свят. Като при всички екскурзии до Пловдив се обръща внимание на Античния театър, който е станал и част от културния живот на града.

Екскурзии до Несебър

Църквата "Христос Пантократор" в Несебър

Екскурзии до Созопол

Къща в Стария Созопол

Рилският манастир “Св. Иван Рилски” е най-значимият културен и духовен център в България. Той е разположен в Рила. Посещението на Рилския манастир е част от множество екскурзии на чуждестранни туристи. Бачковският манастир се намира в Родопите. Той е вторият по големина манастир в страната (след Рилския). До двата манастира се организират голям брой еднодневни екскурзии.

Арбанаси и Боженци са архитектурно-исторически комплекси. Атмосферата в двете селца очарова посетителите, така те често се връщат не само да разгледат забележителностите, но и да си починат.

Много екскурзии се организират и до “Етър”. Това е архитектурно-етнографски комплекс в близост до Габрово, Стара планина. “Етър” съхранява българските народни традиции и дава възможност на посетителите да се докоснат до тях.

Екскурзии до Етъра

Снимка в Етъра от Иво Сотиров

Екскурзии до Батак

Църквата в Батак

Интерес има към екскурзиите до Велико Търново, където може да се види царският дворец от времето на Второто българско царство. Копривщица, Калофер и Батак се свързват с по-късен етап от българската история - когато страната е била под Турско иго.

Белоградчишките скали са скален феномен в близост до град Белоградчик. Перперикон представлява археологически комплекс в Източните Родопи. Белоградчишките скали и Перперикон често са избирани за посещение при еднодневни екскурзии от българи, живеещи съответно в северозападната и южната част на страната.

Trying to find Kenya safaris africansermonsafaris ? Check out this page: http://africansermonsafaris.com/kenya-safari-tour-10-day/